Putin, Sputnik și PR-ul

Putin, Sputnik și PR-ul
29 Feb 2016

Agenția rusă de știri Sputnik, care susține eforturile de propagandă ale lui Vladimir Putin în Statele Unite, a recrutat recent câțiva dintre cei mai buni comunicatori americani, implicați până de curând într-un proiect al Pentagonului cunoscut ca Inițiativa Web Trans Regională, scrie Everything PR.

Sputnik, agenție de presă aflată în competiție cu Reuters și Associated Press, a profitat de ocazie și a adus în echipa din Washington câțiva comunicatori talentați, odată cu toate informațiile pe care ei le dețin. Așa este cazul lui Zlatko Kovach, fost membru al Inițiativei, care astăzi conduce biroul din Washington al agenției ruse. Kovach, cetățean american născut în Iugoslavia, este de părere că decizia lui a fost una strict economică, legată de condițiile din piața acutală. Absolvent al Școlii de Drept și Diplomație Fletcher din cadrul Universității Tufts, Zlatko Kovach a lucrat pentru General Dynamics.

Serviciul de presă Sputnik este subordonat agenției Russia Today, condusă de către Ministerul pentru Comunicații și Mass Media din Moscova. Biroul său din Washington a fost deschis anul trecut și și-a concentrat eforturile în a crea o echipă formată din foști angajați statului american, cu experiență în comunicarea diplomatică a armatei SUA.

Sursa foto: ©Shutterstock

share

Raluca Balaș

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

v2