Prea multe… “scuze!”

business meeting women
12 Aug 2015

Experta in relatii publice Jennefer Witter a facut cateva remarci in The Huffington Post despre modul in care comunica femeile in business. Witter este fondatoarea si CEO-ul agentiei de PR The Boreland Group in New York si autoarea cartii The Little Book of Big PR.

Prea multe… “scuze!”

Cumva, scuzele si-au facut loc in limbajul nostru (al femeilor, n.a.) ca un reflex. “Cred ca trebuie sa fim constiente de modul in care vorbim”, spune Witter. “Femeile isi cer scuze si atunci cand nu trebuie s-o faca. Isi cer scuze daca au o parere diferita, daca intrerup o conversatie… Barbatii nu fac asta. De fiecare data cand iti ceri scuze, iti diminuezi importanta in conversatie. Daca nu esti de acord cu ceva, spune ca nu esti de acord.”

Nu cereti permisiunea de a spune ceva

Witter a observat ca femeile cer, adesea, permisiunea de a interveni: “Pot sa spun si eu ceva?” Nu, nu cere permisiunea – spune Witter. Afirma cu fermitate ce ai de spus si, astfel, lumea te va asculta. Nu o vor face, insa, daca ceri permisiunea de a vorbi. Experta newyorkeza in PR mai spune ca a observat ca femeile au tendinta de a ridica mana intr-o sedinta, atunci cand au ceva de zis. “E timpul ca femeile sa nu mai ceara voie sa vorbeasca”.

Cereti respect – il meritati!

“Si, foarte important, cere sa fii respectata”, spune Witter. “Noi, femeile, trebuie sa ne schimbam modul de a gandi si sa ne spunem mereu ca suntem la fel de importante in conversatie, pentru ca suntem importante. Si chiar suntem, datorita calitatilor si experientei noastre – nu va ganditi la altceva!”

Sursa foto: ©Shutterstock

share

PReach

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

v2