5 pentru Beijing

5 pentru Beijing
25 Apr 2016

5 mari companii de PR au intrat in pitch-ul organizat de guvernul de la Beijing pentru promovarea brandului “China”, scrie Reuters. Conducerea statului asiatic isi doreste “o comunicare mai eficienta cu vestul”, au mai aflat jurnalistii agentiei citate.

Licitatia vine in contextul in care Occidentul este tot mai ingrijorat de comportamentul companiilor chineze pe plan extern, de modul in care opozitia este redusa la tacere in China si de tensiunile din Marea Chinei de Sud.

Potrivit surselor celor de la Reuters, in pitch sunt implicate Hill+Knowlton, Ketchum, Ogilvy Public Relations, FleishmanHillard si Edelman. Nu se stie daca au fost invitate si firme locale.

 

Nu este pentru prima data cand China “cheama” agentii de PR din Occident pentru a-si imbunatati imaginea. Hill+Knowlton au lucrat pentru promovarea Olimpiadei de Vara din 2008, in plina criza internationala iscata de reprimarea revoltelor din Tibet. In acelasi an si pentru acelasi eveniment a lucrat in China si firma de americana de PR Weber Shandwick Worldwide, mai scrie Reuters.

Sursa foto: Shutterstock

share

PReach

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

v2